Belevingsgestuurd Beheer

MPS Masterclasses 2022

Hoe kan beheer beter aansluiten bij de wensen en behoeften van bewoners en gebruikers van de openbare ruimte? Deze vraag staat centraal in de serie van vijf masterclasses en het slotdebat rondom Belevingsgestuurd Beheer. Samen met de gemeente Delft en Antea Group gaf de gemeente Almere samen met MPS vorm aan de masterclasses.

Vanuit vijf verschillende wetenschappelijke perspectieven verdiepen we ons in Belevingsgestuurd Beheer:

  • Marjan Moris (KU Leuven): sociologie
  • Thijs Bouman (Rijksuniversiteit Groningen) omgevingspsychologie
  • Christine Bleijenberg (Haagse Hogeschool) participatie- en communicatiewetenschap
  • Jempi Moens (Fresh Forward) marketing
  • Karin Peters (Wageningen University) antropologie
  • Slotdebat met wetenschappers en beheerders

 

Heeft u de masterclasses en/of het slotdebat gemist? Geen probleem! De masterclasses en het slotdebat kunt u terugkijken op ons YouTube kanaal.

"Vanuit een integrale visie kijken naar beheer, fundamenteel onderzoek doen en wetenschappelijk onderwijs aanbieden."

Circulair beheer

MPS Masterclass 2021

In een serie van vier themasessies verkende MPS de transformatieopgave van lineair naar circulair beheer. In deze serie bijeenkomsten namen vier vooraanstaande wetenschappers van vier verschillende universiteiten u mee in hun visie op dit complexe vraagstuk, wetenschappelijk maar mét aandacht voor de toepasbaarheid in de dagelijkse beheerpraktijk.

De weerslag daarvan leest u terug in deze publicatie, om u te inspireren, uit te dagen en om u op weg te helpen in verdere stappen naar circulair beheer.

In het slotdebat zochten de deelnemers naar de mogelijkheden voor circulair beheer nu en vooral ook in de toekomst. Themasessie of debat gemist? Terugkijken kan! Klik hieronder voor de betreffende sessie.