Meer focus voor complexe rol van huidige bestuurders

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Tineke Pijnacker is wellicht een toekomstige student van de leerstoel MPS. Waarom is zij geïnteresseerd en wat is haar verwachting van de studie?

Tineke Pijnacker is beleidsadviseur bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Tineke houdt zich bezig met de nota openbare ruimte, de financiële planning en control-cyclus voor de openbare ruimte en is sparringpartner voor diverse collega’s. Toen zij vorig jaar tijdens het NCBOR 2018 hoorde over de plannen voor een leerstoel Managing Public Space was ze direct enthousiast.

Complexe rol voor beheerders
Als je kijkt naar wat ons werk vroeger inhield, dan komt er nu steeds meer bij. Bijvoorbeeld de energietransitie of het beperken van overlast door hevige regenbuien of extreme hitte door klimaatverandering. En we moeten natuurlijk ook nog rekening houden met de circulaire economie en gezondheid. Ontwikkelingen gaan steeds sneller en het wordt steeds complexer om daar als beheerder je rol en je weg in te vinden.”

Belangstelling voor studie
“Vanaf het moment dat ik hoorde over de leerstoel, heb ik het idee gevolgd. Ik heb zeker belangstelling om de studie te gaan volgen als het zo ver is. Beheerders moeten veel, er speelt veel en we willen ook veel. Door van alles een beetje te doen, heb je soms het idee dat er niets gebeurt. Er is meer focus nodig. Ik ben ervan overtuigd dat een wetenschappelijke studie bijdraagt aan een strategische visie over hoe we zaken moeten aanpakken.”

Nieuwe generatie
“Van nature zijn beheerders bescheiden mensen. Ons bestuur zegt vaak tegen ons dat we vaker het podium moeten pakken. Maar daar zijn we niet zo goed in. Uiteindelijk zal de studie daar ook aan bijdragen. De mensen die er nu zijn zullen die bescheiden inslag wel houden, maar hopelijk komt er een nieuwe generatie die zichzelf en het werk beter meer op de kaart kan zetten.”

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Laatste nieuws

Dr. Ir. Arjan Hijdra is aangetrokken als kandidaat voor het buitengewoon hoogleraarschapstraject. Hij gaat bij Wageningen University & Research (WUR) zijn wetenschappelijke beheerkennis uitbouwen en delen, met de benoeming als...
MPS is erg trots en dankbaar voor de betrokkenheid van haar sponsoren. Elk jaar mogen sponsoren meedenken en beslissen over de wetenschappelijke kennis die bijdraagt aan het beheer van de...
Momenteel sturen beheerders nauwelijks op maatschappelijke opgaven, maar vooral op ‘schoon, heel en veilig’. In de praktijk is er een grote kloof tussen het fysieke en sociale domein, zowel in...