DutchEnglish
DutchEnglish

Meer focus voor complexe rol van huidige bestuurders

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Tineke Pijnacker is wellicht een toekomstige student van de leerstoel MPS. Waarom is zij geïnteresseerd en wat is haar verwachting van de studie?

Tineke Pijnacker is beleidsadviseur bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Tineke houdt zich bezig met de nota openbare ruimte, de financiële planning en control-cyclus voor de openbare ruimte en is sparringpartner voor diverse collega’s. Toen zij vorig jaar tijdens het NCBOR 2018 hoorde over de plannen voor een leerstoel Managing Public Space was ze direct enthousiast.

Complexe rol voor beheerders
Als je kijkt naar wat ons werk vroeger inhield, dan komt er nu steeds meer bij. Bijvoorbeeld de energietransitie of het beperken van overlast door hevige regenbuien of extreme hitte door klimaatverandering. En we moeten natuurlijk ook nog rekening houden met de circulaire economie en gezondheid. Ontwikkelingen gaan steeds sneller en het wordt steeds complexer om daar als beheerder je rol en je weg in te vinden.”

Belangstelling voor studie
“Vanaf het moment dat ik hoorde over de leerstoel, heb ik het idee gevolgd. Ik heb zeker belangstelling om de studie te gaan volgen als het zo ver is. Beheerders moeten veel, er speelt veel en we willen ook veel. Door van alles een beetje te doen, heb je soms het idee dat er niets gebeurt. Er is meer focus nodig. Ik ben ervan overtuigd dat een wetenschappelijke studie bijdraagt aan een strategische visie over hoe we zaken moeten aanpakken.”

Nieuwe generatie
“Van nature zijn beheerders bescheiden mensen. Ons bestuur zegt vaak tegen ons dat we vaker het podium moeten pakken. Maar daar zijn we niet zo goed in. Uiteindelijk zal de studie daar ook aan bijdragen. De mensen die er nu zijn zullen die bescheiden inslag wel houden, maar hopelijk komt er een nieuwe generatie die zichzelf en het werk beter meer op de kaart kan zetten.”

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Wageningen University & Research (WUR) startte begin 2021 als eerste universiteit met vakken op masterniveau over beheer en onderhoud openbare ruimte. Niet alleen het onderwerp is bijzonder, ook de combinatie...
Hoe zorgen we dat circulair beheer mainstream wordt? Dat onderwerp stond centraal in de vier themasessies in 2021 en het debat in het Muntgebouw in Utrecht dat MPS organiseerde op...
EEN WETENSCHAPPELIJKE VERKENNING VANUIT VIER INVALSHOEKEN In een serie van vier themasessies en een afsluitend debat verkende MPS de transformatieopgave van lineair naar circulair beheer. Vier wetenschappers van vier verschillende...