Internationaal symposium: I.A.M. Public Space

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Wageningen University and Research (WUR) organiseert samen met stichting Managing Public Space (MPS) het internationale symposium: I.A.M. Public Space. Het symposium vindt plaats op 10 en 11 maart 2022 en is voor wetenschappers die (internationaal) onderzoek doen naar innovatief en integraal beheer van de openbare ruimte.

I.A.M Public Space: Future-proof management of public space

Dit eerste International Academic symposium on Managing Public Space (I.A.M. Public Space) heeft de titel: Future-proof management of public space. Het symposium wil grenzen verleggen in de wetenschappelijke discussie over het beheer van de openbare ruimte en hiermee een bijdrage leveren aan het toekomstgericht en -bestendig maken van het vak.

Op 10 en 11 maart presenteren de deelnemers hun papers over toekomstgericht beheer en onderhoud van openbare ruimte in drie innovatieve thema’s: “Post-Anthropocene Public Space”, “The Learning Organizations” en “Perception and value as reality”. De deelnemers komen uit Nederland, China, Denemarken, Duitsland, Italië, Zweden en de VS.

De keynote spreker is Dr. Michael Mehaffy, executive director van Sustasis Foundation van Portland, Oregon, VS. Dr. Mehaffy is een zeer bekende planoloog, stedenbouwkundige en onderzoeker uit de VS. Hij heeft decennia lang advies geleverd voor verschillende overheden, NGO’s en bedrijven wereldwijd over ruimtelijke inrichting. Klik hier voor meer details.

Onderzoekers, en met name jonge onderzoekers en PhD-kandidaten, konden tot en met 31 januari hun paper of onderzoek indienen. Kijk hier voor meer informatie of stuur een email naar: maps@wur.nl.

(Foto: Wendy Tan: kruispunt in Oslo Noorwegen)

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Laatste nieuws

Dr. Ir. Arjan Hijdra is aangetrokken als kandidaat voor het buitengewoon hoogleraarschapstraject. Hij gaat bij Wageningen University & Research (WUR) zijn wetenschappelijke beheerkennis uitbouwen en delen, met de benoeming als...
MPS is erg trots en dankbaar voor de betrokkenheid van haar sponsoren. Elk jaar mogen sponsoren meedenken en beslissen over de wetenschappelijke kennis die bijdraagt aan het beheer van de...
Momenteel sturen beheerders nauwelijks op maatschappelijke opgaven, maar vooral op ‘schoon, heel en veilig’. In de praktijk is er een grote kloof tussen het fysieke en sociale domein, zowel in...